NOEL BABA BARIŞ ÜLKESİ

Noel Baba Vakfı, 01-07 Aralık 2002 tarihlerinde Antalya’da 10. “Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri”nde, “BARIŞ ÜLKESİ” ve Tanıtım Günleri adı altında yeni bir anlayış ortaya koymuştur. Bu yaklaşım ve “Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri” ile hedeflediğimiz, “insanlar tüm farklılıkları, yalnızca barış ve sevgi ortamında bir arada yaşayabilir” gerçeğini tüm ülkelerle paylaşmaktır.

G.KORE (2002-2003) A.B.D. (2004-2005)
Noel Baba Vakfı, 01- 07 Aralık 2002 tarihlerinde Antalya’da 10. “Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri”nde, “BARIŞ ÜLKESİ” ve Tanıtım Günleri adı altında yeni bir anlayış ortaya koymuştur. Bu yaklaşım ve “Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri” ile hedeflediğimiz, “insanlar tüm farklılıkları, yalnızca barış ve sevgi ortamında bir arada yaşayabilir” gerçeğini tüm ülkelerle paylaşmaktır. Noel Baba Vakfı 2004-2005 yılları, Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri “BARIŞ ÜLKESİ” nin belirlenmesi ve tespit edilmesinde, bugüne kadar “BARIŞ” la ilgili söylemlerin dışında, yeni bir pencere daha aralayarak farklı bir anlayış getirmek istemiştir. Bu anlayışımız, bir konuyu, yaşanana veya var olan duruma göre değil, asıl olması gerekeni görme ve yorumlamaya çalışmak ile oluşturmuştur.

RUSYA (2006) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ (2007)
Noel Baba Barış Konseyi; 02 Aralık 2005 günü, 2006 yılı “Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri” nin, “BARIŞ ÜLKESİ” olarak Rusya’yı seçti. Rusya’nın “BARIŞ ÜLKESİ” seçilmesinde, 2000 yılı “Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri” için Rusya tarafından hediye edilen Aziz Nikolaus’a ait bronz heykel ile tarihte Aziz Nikolaus adına yapılan ve günümüzde de ören yeri olarak açık olan bu bölgeye, en fazla ziyaretçinin 2000 yılından itibaren Ruslar tarafından sağlanmış olması, bu kararın alınmasında etkili oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 1974 yılından itibaren Kıbrıs adasında var olan barış ortamının yaşatılması adına “BARIŞ ÜLKESİ” seçilmiştir!…

MACARİSTAN (2009) SUDAN (2010)
Noel Baba ile çocuklar arasında var edilen barışın, sevginin ve umudun yaşatılması için 1988 yılında Gyor kentinde başlatılan Noel Baba etkinlikler ile 2007 yılından itibaren Noel Baba Barış Konseyi’nin Avrupa temsilcisi olmasından dolayı Macaristan’a verildi. Noel Baba Barış Konseyi üyeleri, SUDAN’lı temsilcinin “Afrika’da SUDAN BARIŞ ÜLKESİ olmalı” isteğine kayıtsız kalmadı!..

TÜRKİYE (2011) MEKSİKA (2012)
2011 yılından itibaren her yıl faklı bir ülkede kutlanmasına karar verilen Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri’ne 20 yıl ev sahipliği yapması ve bulunmuş olduğu coğrafyadaki stratejik konumundan dolayı, özellikle de içte ve dışta BARIŞ için projeler geliştirmek zorunda olan dünyadaki tek ülke olduğu gerçeğini hatırlatmak için verilmiştir. Ülke olarak tarihinde hiç savaş yapmaması, ödülü almasında etkili oldu.

YUNANİSTAN (2013-2014) İSVEÇ (2015)
Noel Baba Barış Konseyi’ne 2012 yılında katılarak, Noel Baba Barış Köyü projesinde yer alması tüm üye ülkeler arasında takdirle karşılandı… isvecİSVEÇ’in çevre konularında sürdürülebilir uygulamalarına   dikkat çekilmek istendi.

AVUSTRALYA ve YENİ ZELANDA (2016-2017)
I. Dünya Savaşı’nın 100. Yılında da savaştığı topraklar olan TÜRKİYE -ÇANAKKALE’ye bu kez barış duyguları ile gelmeye devam eden, ilk ve son savaşlarını 100 yıl önce yaparak, günümüzde savaşan ülkelere ve halklara örnek olması.

SURİYE (2018)

SURIYESURİYE’de yıllardır süren iç savaşın sona ermesi.  Ve SURİYE halkının yeniden barış içinde birlikte yaşaması dileği…

KUZEY KORE (2019)

Yaşadığı Japon işgalinin ardından,1948 yılında Kore Demokratik Halk Cumhuriyet olarak kurulduğu günden itibaren kendisini savaşın içinde bulan, yaklaşık  1 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği topraklarda, 2018 yılında Kuzey Kore Devlet Başkanı, Güney Kore ve ABD başkanı ile bir araya gelerek, gerek ülkesinde gerek dünyada  barışa umut olmasından dolayı  2019 yılı BARIŞ ÜLKESİ oldu.

KAZAKİSTAN (2020)

Tarihi geçmişi binlerce yıla uzanan Kazakistan, 1991 yılında bağımsızlığını kazanması ile modern bir devlet kurması, anayasasında yasama, yürütme ve yargı organlarının bağımsız olduğunu ilan etmesi ve kuruluşundan itibaren hiçbir ülke ile savaşmaması, son olarak da yeni bir dünya savaşına neden olacak olan, Suriye konusunda Astana sürecine ev sahipliği yapması gibi, hemen hatırlanan nedenlerdir.

UKRAYNA (2023)

UKRAYNA’nın Noel Baba Barış Ülkesi olma nedeni: Yıllardır süren savaşta UKRAYNA halkının yeniden birlikte tekrar yaşama isteği için verildi.